Începe „Galactoria”, festivalul tinerilor artiști

Peste 25 de spectacole create de studenți, workshop-uri, dar și evenimente conexe îi așteaptă pe clujeni, începând de astăzi, la cea de-a XVI-a ediție a festivalului „Galactoria”.

Pe lângă spectacolele claselor de teatru și regie de la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj, vor avea loc și evenimente de improvizație sau party-uri tematice. Reprezentațiile sunt programate atât la cele două studiouri ale Facultății clujene cât și la studioul Euphorion al Teatrului Național.

Coordonatorul evenimentului, actorul și lectorul universitar Ionuț Caras, a explicat de ce spectacolele studențești sunt interesante pentru publicul larg.

„La teatru e frumos, e deosebit, numai că e așa… câteodată un fel de răceală, de distanțare. Studenții au o cu totul altă viață. Aș putea să o formulez așa: diferența dintre atunci când te duci să vezi o serbare a unor copii, într-un mediu organizat, unde copiii se comportă într-un fel sau când îi vezi în parcul lor, unde se joacă liber. Cam asta e diferența. Deci puteți să vedeți niște tineri artiși în devenire, care se manifestă liber, extrem de vii și foarte entuziaști”, a declarat Ionuț Caras, organizator „Galactoria”.

Cea de-a 16-a ediție a festivalului „Galactoria” se desfășoară între 27 mai și 5 iunie. Primul spectacol are loc astăzi, de la ora 16.30.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Galactoria