Marele premiu al celui mai important concurs dedicat tinerilor actori, dar și alte distincții, câștigate de absolvenți din Cluj

Marele premiu al Galei Tânărului Actor HOP dar și alte numeroase distincții au fost câștigate de absolvenți din acest an ai Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj. 

Bianca Temneanu, originară din Câmpulung Moldovenesc, a fost recompensată cu marele premiu, „Ștefan Iordache”, al Galei pentru rolurile din spectacolele „Pe lună” și „Unu pe doi”.

Tânăra actriță a câștigat alături de Ana Baciu, absolventă de asemenea a Facultății din Cluj și premiul pentru cea mai bună trupă de actori.

Premiul pentru cel mai bun actor – Iulian Trăistaru, respectiv premiul special al juriului – Dragoș Ioniță, dar și distincțiile publicului pentru cea mai bună actriță – Ileana Ursu și cel mai bun actor – Dragoș Ioniță, au ajuns tot la absolvenți ai facultății clujene.

Gala Tânărului Actor HOP este cel mai important concurs adresat tinerilor actori din România. Evenimentul s-a desfășurat între 3-6 septembrie în sala Amfiteatru a Teatrului Național București, în condițiile  impuse de pandemie și a fost transmis în direct în mediul online.

Directorul artistic al Galei HOP este cunoscutul coregraf Gigi Căciuleanu.

Lista completă a laureaților este disponibilă AICI.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: