Ionuț Rada: CFR Cluj are avantajul experienței în derby-ul cu FCSB

Ionuț Rada, singurul fotbalist român care a evoluat și pentru CFR și pentru FCSB în grupele Ligii Campionilor, crede că CFR are avantajul experienței, în timp ce formația din București este superioară în atac.

 

„CFR-ul are avantajul experienței, are avantajul experienței la genul acesta de meciuri, are în componență jucători cu ani buni în Divizia A, ani buni în Cupele Europene și probabil un meci ca acesta este totuși un meci normal pentru ei. Are o încărcătură, este normal, pentru că vorbim de locul 1 și locul 2. De cealaltă parte, FCSB are în componență niște jucători tare interesanți, și vorbesc aici de la mijloc în sus, pentru că sunt jucători de calitate, jucători tehnici, jucători care pot să decidă meciul prin execuții, prin combinațiile pe care le-am văzut mai ales între Tănase, Coman, Man, Roman, așa că FCSB, față de CFR, stă mult mai bine la nivel de atac, mult mai creativi, mult mai tehnici”, a spus, pentru EBS Radio, Ionuț Rada.

El speră ca una dintre echipe să reușească să se impună, după ce ultimele cinci meciuri dintre CFR și FCSB s-au încheiat cu scorul de 1-1. „Ambele echipe sunt totuși destul de atente, nu se descoperă, încearcă să joace mai degrabă la rezultat decât să ofere un specxtacol. Până la urmă este și normal, se studiază foarte bine între ei antrenorii, jocul lor, jucătorii sunt analizați și încearcă să blocheze pionii importanți. Așa că spectacol probabil nu o să fie, însă sperăm să scăpăm de acest rezultat de egalitate, să vedem goluri și să câștige cineva”, a mai spus Ionuț Rada.

Derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj, ultimul meci al anului din Liga I de fotbal, se va disputa mâine, de la ora 20.00, pe Arena Națională din București.

Potrivit unei analize publicate pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal, FCSB are cel mai bun atac, 40 de reuşite şi doar două jocuri fără gol înscris, iar CFR are cea mai bună apărare, numai 12 goluri încasate şi 10 meciuri fără gol primit.

„O singură înfrângere au suferit roş-albaştrii în ultimele 39 de meciuri jucate în Liga 1 pe teren propriu (07.10.2018, FCSB – Concordia 0-1), în rest au 27 de victorii şi 11 rezultate de egalitate. Bucureştenii vor primi replica feroviarilor ardeleni, care se vor deplasa în Capitală cu un moral excelent dat de faptul că tocmai şi-au egalat cea mai bună serie de victorii consecutive în deplasare pe durata unui sezon din istoria clubului: șapte jocuri la rând (precedentul consemnându-se în ediția 2007-2008)! Mai mult, nu au mai pierdut din postura de vizitatori din 16 decembrie 2017 (U Craiova – CFR 2-1), timp în care au bifat 11 succese şi 6 rezultate de egalitate”, se arată în această analiză.

CFR Cluj este în prezent liderul Ligii I Betano cu 43 de puncte, în timp ce FCSB este pe poziția a doua cu 40 de puncte

Sursa foto: Facebook/CFR Cluj

Ne poți asculta și aici: