Julie Andrews va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneția

Actrița britanică Julie Andrews, vedeta din „Sunetul muzicii”, și „Marry Poppins” va primi premiul Leul de Aur pentru întreaga carieră la ediția de anul acesta a Festivalul de Film de la Veneția.

Julie Andrews, în vârstă de 83 de ani, a devenit unul dintre cele mai mari staruri de la Hollywood interpretând roluri memorabile în două musicaluri din anii 1960 – „Mary Poppins” şi „Sunetul muzicii”. Alături de Dick Van Dyke, Julie Andrews a interpretat în primul dintre aceste filme celebrul duet „Supercalifragilisticexpialidocious”, potrivit Mediafax.

Actrița a câștigat, de altfel, premiului Oscar pentru rolul din filmul „Mary Poppins” (1964).

Andrews a jucat în peste 40 de filme de-a lungul carierei, printre care „Victor Victoria” (1982), regizat de soțul ei, Blake Edwards, alături de care a mai colaborat la peliculele „10” (1979) și „S.O.B.” (1981).

Născută în 1935, în Marea Britanie, Julie Andrews era deja un star al scenei de teatru, atât la Londra, cât și pe Broadway, unde fusese nominalizată la premiile Tony, pentru rolurile din „Camelot” și „My Fair Lady”.

Mai recent, Andrews a jucat în filmul lui Garry Marshall „Pretty Princess” (2001), alături de Anne Hathaway, și și-a reluat rolul reginei Renaldi în „The Princess Diaries 2: Royal Engagement”.

Julie Andrews va primi premiul pentru întreaga carieră în cadrul prestigiosului Festivalul de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 28 august – 7 septembrie.

Ne poți asculta și aici: