Juncker: România este foarte bine pregătită să preia președinția Consiliului UE

Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat că sunt unele puncte, cum ar fi statul de drept, la care ar mai fi de lucrat, dar că România este foarte bine pregătită să preia președinția Consiliului UE.

Declarația a fost făcută miercuri, la conferința de presă comună cu premierul Viorica Dăncilă, în contextul în care România va prelua la 1 ianuarie 2019 președinția rotativă a Consiliului European.

„Avem 257 de propuneri legislative. Președinția austriacă va finaliza multe dosare, dar vor rămâne multe președinției române. Parlamentul European va înceta activitatea în aprilie, deci vor fi cam patru luni”, a spus Jean-Claude Juncker, potrivit Mediafax.

Oficialul european a spus că miniștirii români sunt bine pregătiți în domeniile lor.

„Sunt convins că România va finaliza un număr mare de propuneri de pe masa Parlamentului și Consiliului. Se întâlnesc în multe puncte programul Comisiei și Guvernului român. Mai sunt și alte puncte, cum ar fi statul de drept, dar acest lucru nu presupune președinția Consiliului UE”, a declarat președintele CE.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că România își dorește o președinție de succes și că statul de drept este respectat în țara noastră.

„În România statul de drept este respectat și se fac toate eforturile pentru respectarea justiției și a statului de drept”, a declarat Viorica Dăncilă la Bruxelles.

Sursa foto: Guvernul României

Ne poți asculta și aici: