Kezdődik a Galactoria, a végzős színisek fesztiválja

Több mint 25 előadást hoztak létre a színis hallgatók, ugyanakkor workshopok és a színház világához kapcsolódó események várják a kolozsváriakat mától kezdődően, a XVI. ,,Galactoria” fesztiválon, a Babeș-Bolyai Egyetem Színházi és Televízió Karának keretén belül.

Az előadások mellett, amelyeket a kolozsvári Színház és Televízió Kar Színház és Rendezői szak hozott létre, részt lehet venni improvizációs rendezvényeken, vagy akár tematikus partikon is, amelyek megrendezésre kerülnek.

Az előadások a kolozsvári Kar két stúdiójában és a Nemzeti Színház Euphorion stúdiójában kerülnek színpadra. Az esemény koordinátora, Ionuţ Caras színész és egyetemi tanár elmagyarázta miért érdekesek a diákok előadásai a nagyközönség számára: ,,Fiatal művészeket láthatunk, akik szabadon, rendkívül élénkek és nagyon lelkesen szerepelnek a közönség előtt” – jelentette ki Ionuț Caras.

A végzős hallgatók tulajdonképpen bemutatják a közönség előtt tudásukat, ügyességüket.

A Galactoria Fesztivál tizenhatodik kiadása május 27. és június 5. között zajlik. Az első előadás ma 16.30-kor kerül megrendezésre.

Ovidiu Cornea

A fénykép forrása: Facebook/Galactoria

Ne poți asculta și aici: