Koln, oraș înfrățit cu municipiul Cluj-Napoca, își deschide porțile pentru voluntarii români

Vorbitorii de limbă germană, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, pot alege activități de îngrijire a vârstnicilor sau a copiilor.

Voluntariatul este folositor atât pentru cei care beneficiază de servicii, cât și pentru cei care aplică pentru această activitate, spune coordonatorul de programe al Centrului de Voluntariat Cluj, Cristina Labo.

„În primul rând, să ieși din zona ta de confort, deja înseamnă un mare pas. Câștigi perspective noi despre lume. Pe lângă asta, în cele mai multe cazuri, tu ești acolo cu alți voluntari din alte țări și are loc un schimb cultural extraordinar. Iar apoi, și prin munca de voluntariat, prin a face ceva pentru comunitate, pentru cilalți, orice persoană are foarte mult de câștigat prin activitatea asta”, spune Cristina Labo.

Cheltuielile de transport, cazare, masă, precum și asigurarea de sănătate sunt acoperite pe toată durata stagiului de voluntariat. Activitățile încep în septembrie 2019, iar înscrierile se fac până în 30 ianuarie, la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

Cei interesați pot timite un CV în limba engleză pe adreasa evscluj@voluntariat.ro.

Alexandra Ogruțan

Ne poți asculta și aici: