Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Kolozsvári Diákélet kiállítással emlékezhettünk, azaz tekinthettük meg az egyetemisták mindennapjait

Kolozsvári Diákélet kiállítás nyílt a K+Közösségi Térben, ahol megtekinthettük mindazokat a kellékeket amelyek hozzá tartoznak a diákok életéhez, mindennapjaihoz. A kiállításokat rövid performance-ok kísérték, amelyek a tipikus diákéletbe röpítetettek be. Az eseményt a BBTE Kommunikáció Kar diákjai hozták létre a Kulturális menedzsment tantárgy keretén belül.

A kiállítás tematikája a kolozsvári diákélet, amely tipikus életképeket mutat be, amelyek hozzátartoznak az egyetemi hallgatók és családjaik mindennapjaihoz. Élőszobor park, slam poetry, videóvetítés, “otthoni ízek” kóstolása, fotósarok és egyéb érdekességekkel várták a szervező hallgatók az érdeklődőket.

Mindazoknak, akik már bevégezték tanulmányaikat, kedves emlékekben lehetett részük, újra átélhették pár percre a diákélet gyönyöreit, ugyanakkor az egyetemi hallgatók rálelhettek a saját életükben történő apró mozzanatokra, jelenetekre, amelyek sokszor közös élményt alkotnak, így például a tanulással eltöltött éjszakák, az otthonról kapott csomagok, a bulik és számlák, mindez emlék-felidézőként hatottak a jelenlévőkre. Azok pedig akik még ezentúl lépnek a diákélet lépcsőfokára kedvet kaphattak, illetve megtekinthették mindazt amire számíthatnak az életük e fejezetében.

,,Fontos célkitűzés volt a Kommunikáció szakos másodév számára, hogy ne csak elméleti hátteret kapjanak az órán a diákok, hanem találkozzanak különböző kulturális intézményekkel, ezáltal ezúttal azt a feladatot kapták a diákok, hogy a kolozsvári diákéletet körvonalazó tematikával szervezzenek egy kiállítást. Nyilván ők választhatták ki, hogyan, milyen stratégia szerint építsék fel az eseményt: a kiállítást, illetve a kiállítás mellett milyen kommunikációs stratégiákat használnak. Azután, hogy elemeztük, hogy hogyan képzelik el a kortárs múzeumok, a kortárs színházak, a kortárs kiállítóterek saját magukat és szerepüket a társadalomban – ebből inspirálódva tudjanak létrehozni ők maguk is egy értékes eseményt, egy maradandó értéket. Hisz a kulturális intézmények kommunikációja arra kell törekedjen, hogy egy valódi közösséget építsen ki a művészeti forma köré” – tájékoztatott drd.Bíró Árpád, a diákok tanára és egyben a tevékenység koordonátora.

A felvétel forrása: Bodor Tekla Kincső

Te-ar mai putea interesa

X
X
X