Kolozsváron épül meg az ország egyik legnagyobb élményfürdője

Az ország egyik legnagyobb aquaparkja három éven belül épül fel, 42 millió eurós befektetéssel a Békás térség környékén, a Györgyfalvi negyed szomszédságában, Kolozsváron.

A városi tanács keddi ülésén napirendre került a beruházás megvalósíthatósági tanulmánya.

Az aquaparknak összesen 20.900 négyzetméter beépített része lesz, a sétányok területe meghaladja majd a 100 ezer négyzetmétert. Az élményfürdő keretén belül nyolc vízicsúszda, több medence – többek között relaxációs medencék, medence-bárok, gyerekeknek szánt medencék – napozóágyak, vendéglők és teraszok várják majd a vendégeket. Az autóval érkezők számára összesen 1200 parkolóhely áll majd a rendelkezésére.
Az Aqua Park fénypontja kétségtelenül a King Cobra csúszda lesz, amely tulajdonképpen egy 17,5 méter magas berendezés, amelynek kapacitása óránként 480 felhasználó.

A városi tanács keddi ülésén többek között a térség lakóit képviselők panaszkodtak az aquapark által generált forgalom és a zaj miatt. A projekt tervezője tájékoztatott arról a tényről, hogy olyféle képpen rendezik a csúzdákat, hogy a zaj ne a lakótérség felé szűrődjön ki, az Aqua Parkhoz vezető szakasz pedig egy új úton fog történni, amely a Kolozsvár melletti körúttal lesz összekapcsolva.

A polgármester közölte: a beruházás értéke 198,2 millió lej (TVA nélkül). Az Aqua Park az első szakasza tulajdonképpen a Zöld Övezet Masterplan Keleti részének, egy összetett projekt, amely felöleli egy városi park, egy rekreációs park és egy sportterület fokozatos létrehozását.

A felvételek forrása: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: