Lars Mikkelsen, „Casa de Papel” și „Good bye Aleppo”, marii câștigători ai International Emmy 2018

Actorul danez Lars Mikkelsen, serialul „La Casa de Papel/ Money Heist” și documentarul „Good Bye Aleppo” se numără printre marii câștigători ai ediției de anul acesta a premiilor International Emmy.

Potrivit The Hollywood Reporter, citat de Mediafax, starul danez Lars Mikkelsen a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din serialul scandinav „Herrens Veje/ Ride Upon the Storm”, în timp ce nemțoaica Anna Schudt a primit trofeul pentru cea mai bună actriță, cu rolul din „Ein Schnupfen hätte auch gereicht” (RTL Television, Germania).

Producția spaniolă „La Casa de Papel”, creată de Alex Pina, a primit premiul International Emmy pentru cel mai bun serial, în timp ce BBC a primit distincțiile pentru cel mai bun documentar, „Good bye Aleppo”, și cea mai bună miniserie, „Man in an Orange Shirt”, cu Vanessa Redgrave.

Premiul categoriei „Arts programming” a fost atribuit producției olandeze „Etgar Keret: Based on a True Story”, în timp ce trofeul pentru cel mai bun serial de comedie l-a primit producția „Nevsu” (Israel).

Show-uri din Marea Britanie, Germania, Spania, Belgia și Portugalia au fost premiate la gală. În total, cele 11 trofee au mers la actori și producții din 10 țări.

Cea de-a 46-a gală International Emmy Awards, organizată luni seară, la hotelul Hilton din New York, a recompensat, ca în fiecare an, excelenţa în producţiile de televiziune realizate în afara Statelor Unite.

Sursa foto: Facebook/La Casa De Papel TV

Ne poți asculta și aici: