Legea pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei, avizată favorabil de CCR

Curtea Constituțională a României a avizat favorabil revizuirea Legii fundamentale în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți.

Referendumul privind modificarea Constituției va avea loc în data de 7 octombrie.

Astfel, judecătorii CCR au decis cu șapte voturi “pentru” și două “împotrivă” că legea pentru revizuire în sensul definirii familiei drept căsătoria între un bărbat și o femeie, adoptată de forul superior al Parlamentului, respectă dispozițiile constituționale, potrivit Mediafax.

Senatul a adoptat în urmă cu o săptămână, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei. Astfel, în Legea fundamentală ar urma să scrie că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți, dar numai dacă acest lucru se va stabili prin vot la referendum.

Referendumul privind revizuirea Constituției, care a fost solicitat de Coaliția pentru Familie, va avea loc pe 7 octombrie.

Inițiativa cetățenească pe această temă a fost semnată de 3 milioane de cetățeni.

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instituirea copiilor”, prevede modificarea adusă artidolului 48 din Constituția României.

Sursa foto: pixabay.com