Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Referendumul din România în presa internațională: Rezultatul poate fi considerat o surpriză

Presa internațională a relatat pe larg despre referendumul pentru redefinirea familiei în Constituția românească, care a avut loc sâmbătă și duminică.

Potrivit jurnaliștilor de la BBC, rezultatul referendumului poate fi considerat o surpriză.

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, dar şi numeroase publicaţii din străinătate au remarcat, cu precădere, prezența scăzută la consultarea publică din România privind redefinirea familiei în Legea fundamentală.

Potrivit postului BBC, rezultatul referendumului „poate fi considerat o surpriză, deoarece un sondaj publicat vineri arăta că susținerea acestei consultări publice era de 90%”.

Și agenția de știri Reuters a relatat despre referendumul care a avut loc în România. „Referendumul este perceput drept un test de popularitate al partidului de guvernământ PSD, care a susținut schimbarea și ale cărui tentative de a slăbi legislația anti-corupție a atras critici din partea Executivului Uniunii Europene”, a artătat agenția Reuters.

Cotidianul The Washington Post menționează că această consultare publică ar fi schimbat definirea familiei în Constituția României ca fiind o uniune între un bărbat și o femeie, nu între „soți”. Jurnaliștii americani mai afirmă că referendumul a fost susținut de Biserica Ortodoxă Română, însă opoziția a îndemnat ca acesta să fie boicotat.

Și site-ul de știri Politico.eu comentează situația din România. Ziariștii acestei platforme afirmă că statul român „nu recunoaște căsătoriile între persoanele de același sex și că referendumul susține o schimbare constituțională, care ar împiedica perechile de homosexuali să obțină acest drept în viitor”.

X
X
X