Legea privind combaterea spălării banilor a trecut după ce votul în Camera Deputaților a fost reluat. La primul vot, proiectul a fost respins

Reluarea votului s-a făcut la solicitarea liderului PSD din Camera Deputaților, Daniel Suciu, care a invocat faptul că doi parlamentari aflați în sală au apărut la primul vot că nu au votat.

Legea privind combaterea spălării banilor a trecut abia după al doilea vot, prima dată neînregistrând numărul necesar de voturi. Liderul de grup al PSD a cerut reluarea votării pe motiv că unii aleși sunt prezenți, dar nu apar ca și cum ar fi votat. La al doilea vot s-au înregistrat 170 de voturi „pentru”, 70 „contra” și o abținere, proiectul fiind aprobat.

„Au fost câțiva deputați care și-au exercitat votul și nu a fost preluat de sistemul informatic. Este vorba despre colegi de la PSD, minorități, ALDE. A fost o solicitare a liderului de grup, s-a votat și s-a văzut rezultatul. Nu poți să iei dreptul unui deputat să voteze”, a explicat Liviu Dragnea, citat de Mediafax. Președintele Camerei Deputaților a cerut verificări în legătură cu sistemul de votare.

„Reluarea votului e o mare greșeală din partea majorității. Nu trebuia reluat votul. Nu poți să repeți votul până când îți iese. Asta înseamnă că distrugi tot ce înseamnă proceduri parlamentare”, a afirmat Kelemen Hunor, președintele UDMR. Deputații UDMR nu au votat deloc inițiativa legislativă.

Opoziția a anunțat că va ataca la CCR legea privind spălarea banilor, precum și procedura prin care acest proiect de lege a fost votat de două ori în plenul Camerei Deputaţilor.

Sursa foto: Facebook/Camera deputaților

Ne poți asculta și aici: