Românii sunt așteptați din nou la urne

Duminică are loc cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Votul în Diaspora a început deja, iar primii care și-au exercitat acest drept au fost cei care locuiesc în Noua Zeelandă și în Australia.

În străinătate sunt 835 de secții de votare, iar românii de acolo au la dispoziție trei zile pentru a merge la urne. În țară, românii vor putea vota doar duminică, între orele 7.00 și 21.00.

În total, peste 18 milioane de români sunt înscriși în listele electorale permanente. În județul Cluj, sunt așteptate la urne peste 600.000 de persoane, aproximativ 270.000 dintre acestea fiind pe listele electorale în Cluj-Napoca.

În total, în Cluj sunt 664 de secții de votare, 183 dintre ele în municipiul reședință de județ.

Cetăţenii votează la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au reşedinţa, iar în cazul în care se află în alte localități decât cea de reședință pot vota la orice secţie, pe liste suplimentare.

Autoritățile au instituit program special pentru eliberarea actelor de identitate, la Cluj, în preajma alegerilor.

Atât Direcția de Evidență a Persoanelor de pe strada Moților, cât și cea județeană, de pe strada Aviator Bădescu, vor funcționa inclusiv duminică, în ziua scrutinului, pentru cei ale căror buletine nu mai sunt valabile sau sunt în prag de expirare și doresc să-și exercite dreptul de vot.

 

Ioana Pîrlea

 

Te-ar mai putea interesa