Locuințele s-au scumpit din nou la Cluj. Cea mai spectaculoasă creștere s-a înregistrat în Someșeni

Cluj-Napoca este, în continuare, cel mai scump oraș de pe piața imobiliară din România.

Prețul mediu solicitat a crescut cu 1,7% în primul trimestru din 2019, și a ajuns la 1.560 de euro pe metrul pătrat, arată un studiu imobiliare.ro. Iar cel mai spectaculos avans, de aproape 6%, a fost înregistrat în cartierul Someșeni.

Cumpărătorii se orienteză spre zonele cele mai ieftine din Cluj, astfel că cerea mare generează, automat, prețuri mai piperate. Iar în aceste zone au apărut tot mai multe proiecte imobiliare.

„Trendul de căutare este pentru construcțiile noi. La periferia orașului s-a construit mult în ultima perioadă, au existat și există la vânzare construcții noi. Cererea este mai mare prin prisma faptului că există ofertă la un preț mai micuț față de centrul orașului sau față de alte cartiere și accesul este facil”, a declarat pentru EBS Radio Antoanela Hurducaș, agent imobiliar.

Cele mai scumpe locuințe din Cluj-Napoca rămân în continuare cele din zona centrală și cele din cartierul Plopilor, unde prețul mediu pe metru pătrat se apropie de 1.800 de euro. Piața imobiliară este în plină dezvoltare și în localitățile limitrofe. În Baciu, prețurile au sărit de 1.000 de euro pe metru pătrat, în timp ce în Florești a fost înregistrată o ușoară scădere, iar prețul mediu pe metru pătrat a ajuns sub 800 de euro.

Ioana Pîrlea