Lucrările de lărgire a străzii Bună Ziua vor începe luna viitoare. Dan Tarcea: „Exproprierile nu pot bloca proiectul”

Lucrările de lărgire și modernizare a străzii Bună Ziua, cu o lungime de peste un kilometru, vor începe luna viitoare.

Chiar dacă pentru realizarea investiției va fi nevoie și de exproprieri, acestea nu vor bloca proiectul, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Municipalitatea alocă aproximativ 10% din banii necesari pentru această procedură, care vizează peste 60 de parcele cu o suprafață totală de aproximativ 2.500 de metri pătrați. Exproprierile se vor face la prețul fixat de legislație.

„Va avea trei benzi, două piste pentru biciclete, două trotuare, iluminat modern, stații de încărcare pentru mașini electrice, dar și stații pentru taxi. Mai urmează o procedură simplă, prin care vom obține extrasul de Carte Funciară, după care se poate emite autorizația de construire, pentru că documentele sunt deja gata. Vor fi lucrări de utilitate publică, mergem pe procedura de expropiere simplificată, deci nu vom putea fi blocați din acest punct de vedere”, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Dacă vor exista persoane nemulțumite de cuantumul epxroprierii, aestea se vor putea adresa instanței, dar ceea ce pot obține este, eventual, doar creșterea sumei plătite, nu împiedicarea procedurii, a adăugat Dan Tarcea, care a mai spus că nu va fi necesară nicio demolare.

Valoarea investiției în lărgirea străzii Bună Ziua este de 19 milioane de lei, fără TVA. Demararea procedurilor de expropriere a fost aprobată în luna aprilie de Consiliul Local.

Ovidiu Cornea