Mașinile pe benzină și motorină nu vor mai circula în Amsterdam din anul 2030!

Autoturismele și motocicletele pe benzină și motorină vor fi interzise în capitala Olandei, Amsterdam, începând cu 2030.

Decizia Consiliului capitalei Olandei vine în încercarea de a reduce poluarea din oraș, protrivit agenției Reuters, citată de Mediafax.

„Poluarea este, adesea, un ucigaș tăcut și totodată unul dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății locuitorilor orașului Amsterdam”, a declarat consilierul de trafic al orașului, Sharon Dijksma.

În ciuda faptului că foarte mulți olandezi se deplasează cu bicicletele, poluarea atmosferică în Țara lalelelor este mai accentuată decât permit normele europene, în special din cauza traficului intens din orașele Amsterdam și Rotterdam.

Astfel, autoritățile orașului Amsterdam au declarat că vor să înlocuiască toate motoarele pe benzină și diesel cu alternative fără emisii, cum ar fi automobilele electrice sau alimentate cu hidrogen, până la sfârșitul următorului deceniu.

De asemenea, vor fi utilizate subvenții și autorizații de parcare, pentru a stimula oamenii să facă trecerea la mașini mai puțin poluante.

Acest demers va începe anul viitor, prin interzicerea autovehiculelor cu motor diesel, construite înainte de anul 2005. Interdicția va fi extinsă treptat până când această gamă de autovehicule va dispărea din oraș.

Sursa foto: Wikipedia