ISU Cluj va deschide un punct de lucru în Chinteni

Noul punct de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență va fi dotat atât cu o ambulanță SMURD, cât și cu o autospecială de intervenții în caz de incendii.

Înființarea noului punct de lucru va ajuta personalul ISU să intervină mai repede în comunele din jur și în partea de nord-est a orașului.

„Noi avem în Cluj două locații de unde plecăm. Pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 și la Colina, și sunt foarte aglomerate. Și atunci, dacă avem intervenții la periferie sau mai departe de mijlocul Clujului este mult mai ușor să intrăm din exteriorul orașului. Eu aș vrea să deschidem și la Apahida, și în Baciu. Al doilea considerent este faptul că înspre Vultureni suntem descoperiți. Adică inetrvine Clujul și e o distanță mult prea mare și un timp de intervenție destul de mare”, a declarat comandantul ISU Cluj, generalul Ion Moldovan.

Punctul ISU va funcționa în cadrul unui centru medical, pentru realizarea căruia demersurile au început încă din 2017.

„Am avut două licitații la care nu s-a prezentat niciun constructor, însă pe licitația pe care o avem acum am văzut că sunt firme înscrise, iar dacă nu se va adjudeca vom trece la încheierea contractului prin încredințare directă. Acest centru ISU este absolut necesar la nivelul comunei pentru că știm cu toții că dacă suntem în orele de vârf, în momentul în care ai un incendiu, și nu discutăm doar de Chinteni, ci și de celelalte comune din apropiere, timpul este foarte prețios”, a spus și primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu.

Investiția în unitatea SMURD și celelalte cabinete medicale ajunge la aproximativ 10 milioane de lei, fiind finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările ar putea începe chiar în această primăvară.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: ISU Cluj