Megdrágultak a lakások Szamosfalván

Újabb drágulásokat regisztráltak Szamosfalván – Kolozsvár továbbra is a legdrágább város a romániai ingatlanpiacon.

Az átlagos ár 1,7 százalékkal emelkedett 2019 első negyedévében az imobiliare.ro ingatlanfelmérése szerint 1.560 eurót ért el négyzetméterenként. A leglátványosabb előrelépést, amely közel 6%, Szamosfalván rögzítették.

A vásárlók a legolcsóbb negyedeket szemlélik ki, így a túlnyomó kereslet automatikusan borsósabb árakat generál. Ezeken a területeken pedig egyre több ingatlanprojekt jelent meg.

,,Újabban a vásárlási trend az új lakásokra vonatkozik. A város szélén az utóbbi időben sok épületet építettek, amelyek lakókra várnak. A kereslet nagyobb, tekintettel arra a tényre, hogy alacsonyabb az árkínálat itt, mint a városközpontban vagy a városközponttal szomszédos negyedekben” – nyilatkozta az EBS Rádiónak Antoanela Hurducaș, ingatlanügynök.

Kolozsváron a legdrágább lakások továbbra is a központban, illetve a Plopilor (Nyárfasor) környékén maradnak, ahol az átlagos négyzetméter ára közel 1.800 euróra is felugrik. Az ingatlanpiac a külvárosi településeken is megnövekedett. Kisbács területén az árak négyzetméterenként 1.000 euró fölé emelkedtek, míg Szászfenes településén enyhe csökkenés volt tapasztalható, és az átlagos négyzetméterár 800 euró alá esett.

Ioana Pîrlea