Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Megújul a Fellegvár, kérdés, hogy ki újítja fel

A kolozsvári hatóságok nemzetközi versenypályázatot indítottak a Fellegvár felújítására.

,,Az elvárás az, hogy az egész területet magas színvonalú helyiséggé varázsolják, szabadtéri rendezvények helyszínének adván helyet, ugyanakkor erős identitással rendelkezzen az egész városra nézve, hogy a lakosok és látogatók élményben részesüljenek az ide való látogatás által, miközben megőrízné jellegzetességét, karakterét a déli lejtő, a sziklás és erdős gerinc természetes légkörét. A Fellegvár a város nevezetessége, ahonnan egy csodaszép tájkép kerül előtérbe a kincses városról” – található a Romániai Építészek Rendje (Ordinul Arhitecților din România) honlapon.

,,Ez egy olyan költségvetés, amely által nemzetközi versenypályázatot hírdettek körülbelül 1,6 millió lej díjjal, a projekt célja, hogy megtalálja a legjobb megoldást a domb felújítására. Egy 17 hektáros területről beszélünk” – nyilatkozta Dan Tarcea, Kolozsvár alpolgármestere.

A dosziék benyújtásának határideje június 24.

A kolozsvári lakosok azt kérték, hogy a hatóságok fenntartsák a terület természetes jellegét, ugyanakkor alakítsanak ki egy gépesített vontató mechanizmus is, amely segítene feljutni a domb tetejére bárkinek, azaz jobb hozzáférést biztosítana mindenki számára.

A tényleges tervezést várhatóan ősszel fogják elkezdeni, több mint 2 millió lejt rendelnek a kolozsvári költségvetés-javaslathoz 2019-ben. A helyi önkormányzatok szerint az összes beruházás elérheti a 14 millió lej értéket.

A felvétel forrása: Ordinul Arhitecților din România

Te-ar mai putea interesa

X
X
X