Megújul, mégis régi hangulatot idéz fel Kolozsvár belvárosa

Megújul Kolozsvár belvárosa, a gyalogos- és biciklisforgalom elsőbbséget fog élvezni – lassan-lassan kiszorul az autós forgalom a központ egyes részéről. Többek között a Babes-Bolyai Tudományegyetem főépületét, a Farkas utcai református templomot, illetve az Egyetem utcai piarista templomot is megújult környezet fogja körülölelni.

,,Tovább szépül a belváros: Kolozsvár önkormányzata EU-s forrásokból újítja fel a Farkas (Mihail Kogălniceanu), Egyetem (Universităţii), Színház (Emanuelle de Martonne), Bolyai János, Minorita (Hermann Oberth), Kovács Dezső, Gaál Gábor utcát, illetve a Bethlen (Baba Novac) utca Király (I.C. Brătianu) és Petőfi (Avram Iancu) utca közötti szakaszát. A felújított utcákban visszaszorítjuk az autós forgalmat, városi bútorzatot helyezünk ki, fákat és bokrokat ültetünk” – tudtuk meg Oláh Emese alpolgármestertől.

A 25 ezer négyzetméteres megújult területet főként a gyalogosok és a biciklis közlekedést választók fogják elsősorban élvezni.

Ugyanakkor 90 kerékpárparkolót, öt elektromos kerékpár töltőállomást és két elektromos autó töltőállomást helyeznek funkcióba – tudtuk meg Emil Boc polgármestertől.

A beruházás összköltsége 41 millió lej, a kivitelezőnek pedig a projekt elkezdésétől számítva 20 hónap áll a rendelkezésére, hogy átadja az elkészült munkát, azaz a belváros megújult arculatát.

Ne poți asculta și aici: