Megújult hídja lesz a kincses városnak

Hétfőn kezdődtek el az N csomópont felújítási munkálatai. A Monostor és a Donát negyedeket összekötő többszintes átkelő Kolozsvár egyik legfontosabb kapuja, amely révén Nagyvárad irányából közelíthető meg a város.

Az infrastrukturális felújítások mellett környezeti felújítás is történik, az átkelő felső szintjén megújul az útburkolat, az útszegély, a vízelvezető rendszer és természetesen a járda is. Az átkelő homlokzata modern, alumínium burkolatot kap, amelyet egy vasbetonba ágyazott fémszerkezet tart.

A járdavédő korlát az átkelő homlokzatával megegyező alumíniumborítást kap, emellett korszerű közvilágítás és térfigyelő rendszer fokozza a közlekedők biztonságát. A munkálatok végén 18 méter széles út áll majd az autóvezetők rendelkezésére, a biciklisek egy 2 méter széles bicikliúton közlekedhetnek az út jobb oldalán, a járda az út jobboldalán 1,3 méter, a bal oldalán pedig 1 méter széles lesz.

„A munkálatok több fázisban zajlanak, a felújítás alatt a forgalmat nem zárják le, csupán a menetirányok esetében lesznek bizonyos forgalomkorlátozások. A járókelők előtt nem lesz lezárva az átkelő” – tájékoztatott Oláh Emese alpolgármester. Elmondása szerint, a beruházás összértéke 6 millió lej plusz áfa, a munkálatok rendelkezésére pedig 9 hónap áll a kivitelező cégnek. A híd 1975-ben épült, nem végeztek azóta felújítási munkálatokat rajta.

A felvétel forrása: Facebook/Oláh Emese

Ne poți asculta și aici: