Meteorologii anunță că de mâine vine frigul! În școlile și grădinițele din Cluj-Napoca începe furnizarea căldurii

Meteorologii anunță că, de mâine, temperaturile vor fi cu 8 până la 10 grade Celsius mai mici decât în mod normal. Caloriferele din școlile și grădinițele din Cluj-Napoca vor fi calde, dau asigurări reprezentanții Regiei Autonome de Termoficare (RAT).

Potrivit directorului de producție al Regiei, Cătălin Tătaru, la rețeaua de termoficare a orașului mai sunt conectate 55 de grădinițe și școli. El susține că livrarea agentului termic în aceste unități va începe mâine.

RAT a început astăzi probele tehnice în tot orașul. „Asta înseamnă că umplem instalațiile de încălzire. În zilele următoare vom face și probe la cald. Dacă vor fi identificate probleme, acestea vor fi remediate”, a declarat Cătălin Tătaru, directorul de producție al regiei.

Furnizarea agentului termic pentru populație va începe doar după ce se vor înregistra medii de sub 10 grade timp de trei nopți consecutive.

Potrivit reprezentanților RAT, peste 26.000 de apartamente sunt racordate la sistemul de termoficare, ceea ce înseamnă că de serviciile regiei beneficiază aproximativ 70.000 de clujeni.

Tarife mai mari de la 1 octombrie

Clujenii vor plăti din această toamnă mai mult pentru căldură. De la 1 octombrie, tariful gigacaloriei se majorează cu 10%, conform unei hotărâri de Consiliu Local. Astfel, clujenii vor plăti 242 de lei pe gigacalorie, față de 220 cât era până acum. Preţul real al gigacoloriei este de 448 de lei, din care Consiliul Local subvenţionează un procent de 40%.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: