Ministrul Educației vrea ca primul semestru școlar să se încheie înainte de vacanța de iarnă

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunțat că există varianta ca primul semestru al anului şcolar să se încheie înainte de sărbătorile de iarnă, dar să fie micșorată vacanţa.

„Haideți să închidem bugetul și să încercăm să facem lucruri mai bune pentru școală. Nu vreau niciodată, prin nicio măsură pe care o voi lua, să bulversez sistemul de învățământ. Aș vrea să nu mai creăm probleme acestui sistem. Ceea ce a fost în acest an, ați văzut și dumneavostră, vacanța de iarnă începe în 21 septembrie, se termină în 11 sau 12 ianuarie, deci 3 săptămâni de vacanță, 2 săptămâni de școală și pe urmă iar vacanță. Dacă reușim să găsim o formulă să nu micșorăm vacanțele și să încheiem semestrul înainte să încheiem vacanța de iarnă, atunci probabil asta ar trebui să facem (modificarea structurii semestrului astfel încât primul semestru să se încheie înainte de vacanța de iarnă – n. r.)”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andornescu, citată de Mediafax.

Ministrul Ecaterina Andronescu a fost prezentă ieri la Parlament, în cadrul ședinței comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe, care au dat raport favorabil bugetului Ministerului Educației Naționale, în creștere cu 46,73% față de 2018.

Ecaterina Andronescu a declarat că banii vor fi folosiți pentru extinderea programului masă caldă în școli.

„Există un amendament, care a și trecut, potrivit căruia, 140 de milioane de lei se iau de la Autoritatea Electorală Permanentă și această sumă trece la capitolul cheltuieli de capital, din care noi urmează să facem investiții. De asemenea, au mai trecut 100 de milioane prin redistribuire la cheltuielile pentru susținerea universităților. Să putem să facem masa caldă, trebuie să pregătim școlile. Școlile trebuie să aibă cantină, în care noi să dăm masa caldă copiilor. Extinderea mesei calde se lovește de acest impediment. Noi, în acest moment, avem OUG, funcționează acum și avem 50 de școli care servesc masa caldă, sunt alese în așa fel încât sunt școli cu elevi cu probleme sociale. Programul acesta este de 3 ani. Ca să-l putem extinde, va trebui să ne gânduim cum să facem investiții în școli să avem cantine”, a spus ministrul Educației.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: