Sărbătorile s-au încheiat, să înceapă vacanța!

Deși sărbătorile s-au încheiat, pentru mulți clujeni vacanța de abia acum începe.

Mulți clujeni, în special iubitori ai sporturilor de iarnă, preferă să își păstreze zilele de concediu pentru luna ianuarie, potrivit specialiștilor din domeniul turismului. Pe lângă destinații de schi, mulți aleg și unele mai exotice.

Și nu e de mirare, având în vedere că prețurile în stațiuni sunt mult mai mici decât în perioada Crăciunului și a Anului Nou atât în România, cât și în stațiunile din alte țări europene.

Valentin Gherman, un medic pasionat de călătorii, tocmai și-a cumpărat pentru această lună un sejur la schi în Slovenia.

„Plecăm undeva la schi, în Slovenia. Îmi place în Slovenia, nu că n-aș cunoaște toate stațiunile românești, însă cultura turistului de iarnă în România încă nu prea există. Iar prețurile acolo, de exemplu, sunt cu cel puțin 30 % mai mici decât în România, iar condițiile sunt ca în Austria, unde m-am dus, de fapt, în aproape fiecare iarnă”, spune Valentin Gherman.

Motivul principal pentru care oamenii preferă luna ianuarie ca să își ia o vacanță sunt prețurile mai reduse, potrivit reprezentanților companiilor de turism.

„Mulți dintre clienți preferă perioada aceasta pentru vacanțe, în primul rând pentru că prețul pachetelor este mult mai mic decât de sărbători. Mulți dintre ei aleg să meargă la schi. Un pachet de șapte nopți pleacă, pentru o persoană, de la 300 de euro într-o stațiune din Austria, de exemplu. Se pot alege și pachete în Poiana Brașov sau Cavnic. Acolo prețurile pot începe de la 200 de lei pe noapte”, a declarat fondatorul Travel Smart Hub, Ștefana Ilea Cazan.

Deși majoritatea își cumpără sejururi la schi, sunt și clujeni care aleg destinații exotice. Și în acest caz, prețurile sunt semnificativ mai mici față de perioada sărbătorilor de iarnă. Dacă în timpul sărbătorilor un pachet în Cancun, de exemplu, depășește 1.900 de euro, în luna ianuarie același pachet pornește de la 1,200 de euro, a mai spus Ștefana Ilea Cazan.

Alexandra Ogruțan

Sursa foto: pixabay.com

Te-ar mai putea interesa