Ministrul Transporturilor, ultimatum pentru constructorul Lotului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda: Nu mai aștept promisiuni

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că l-a convocat pentru o întâlnire la minister pe reprezentantul din Grecia al firmei care construiește Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, pentru a stabili dacă mai lucrează la acest lot sau „o să încheiem orice relație”.

„Am convocat, pentru luni, reprezentantul firmei mamă din Grecia să vină la ora 10.00 la minister, să vedem dacă vor să mai lucreze la acest lot sau o să încheiem orice relație contractuală, cu atât mai mult cu cât antreprenorul de pe acest lot mai are câștigat și un alt lot de la altă autostradă și încă nu s-a prezentat să semneze contractul. Vom avea o discuție deschisă, tranșantă, în care el trebuie să-și asume multe, să-și asume că finalizează la sfârșitul anului Lotul 2 Sebeș-Turda, să-l dea în circulație, așa cum l-a informat pe domnul Neaga (șeful CNAIR – n.r.)”, a declarat Răzvan Cuc, citat de Mediafax.

Ministrul amenință că va fi „drastic” cu cei care nu își vor face treaba și nu se mobilizează corespunzător.

„Eu, dacă nu voi vedea mobilizare și un stadiu fizic al lucrărilor avansat, până la sfârșitul lunii aprilie, nu mai stau să aștept promisiuni, pentru că am văzut unde duc aceste promisiuni. Eu voi fi foarte drastic cu CNAIR, dacă nu face plățile, dar la fel de drastic voi fi și cu antreprenorii care nu își fac treaba și nu se mobilizează corespunzător”, a mai spus ministrul Transporturilor.

La începutul acestui an, stadiul fizic al construcției la Lotul 2 au autostrăzii Sebeș-Turda era de 49,01% iar la sfârșitul lunii ianuarie, grecii de la Aktor au raportat un progres de doar 0,02 puncte procentuale.

Citește și: VIDEO | CNAIR: Mobilizare slabă pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda. Constructorul și-a asumat finalizarea tronsonului până la finalul anului

Ne poți asculta și aici: