Nico de Transilvania salvează pădurile din România cu ajutorul muzicii

DJ-ul Nico de Transilvania, o artistă stabilită în Anglia de 20 de ani, a lansat un proiect prin intermediul căruia vrea să planteze păduri în România.

Nico de Transilvania în studioul EBS Radio. Foto: Tiberiu Crișan

Nico de Transilvania a vorbit la emisiunea „Adio, perne!” de la EBS Radio, moderată de Angel Rusu, despre proiectul ei intitulat Forests Without Frontiers.

Pe numele adevărat Nicoleta Cărpineanu, născută la Zalău, artista a pornit această inițiativă caritabilă ca o reacție la albumul Be One. Povestea albumului a început în Transilvania, unde DJ-ul s-a întâlnit cu mai mulți cântăreți autentici din satele de aici. Artista a înregistrat în cele din urmă 20 de muzicieni din țară, iar fragmente din aceste înregistrări se regăsesc în piesele noului album, care jumătateeste electronic, iar jumătate instrumental-folcloric.

„Este o inițiativă caritabilă. Am vrut să plantez o pădure în zona de unde provin muzicienii pe care i-am înregistrat pentru album. Vizunea este de a planta o pădure și să fie un proiect pilot, un fel de parc național”, a spus Nico de Transilvania la EBS Radio.

Ea a dezvăluit că acum lucrează cu o persoană din Bacău, care se ocupă cu implementarea acestei „viziuni” și cu directorul Parcului Național din zonă și încercă să obțină toate documentele necesare pentru plantarea de copaci.

„În viitor vreau să plantez păduri și în alte locuri din România, ideal în locurile de unde provin muzicienii pe care îi voi înregistra”, a mai spus Nico de Transilvania.

Ne poți asculta și aici: