VIDEO | Cerb surprins în Ocolul Silvic Cârlibaba, în plină perioadă de împerechere

Boncănitul cerbilor, respectiv mugetul scos de animal în perioada de rut, a fost surprins de specialiștii Romsilva.

Imagini spectaculoase cu un cerb care boncăne au fost surprinse în Ocolul Silvic Cârlibaba din cadrul Direcției Silvice Suceava. Potrivit specialiștilor Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, boncănitul cerbilor debutează în septembrie și se încheie în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine.

Boncănitul cerbilor într-o pădure din Ocolul Silvic Cârlibaba din cadrul Romsilva

Imagini spectaculoase cu boncănitul cerbilor surprinse de aproape de colegul nostru Dumitru Borha într-o pădure de stat administrate de Romsilva la Ocolul Silvic Cârlibaba din cadrul Direcției Silvice Suceava.Boncănitul cerbilor debutează în septembrie și se încheie în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii își dispute cârdurile de ciute, prin lupte puternice între masculi. În perioada boncănitului, cerbii își anunță prezența prin mugete puternice și încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.În imagini se poate observa cum coarnele cerbului, lepădate în primăvară, au crescut la loc, fiind pregătit pentru luptele cu ceilalți masculi.Animal erbivor, cerbul este un adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.În fondurile cinegetice gestionate de Direcția Silvică Suceava există o populație estimate de aproape 1.900 de cerbi.Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează prin Direcția Silvică Suceava peste 270 de mii de hectare păduri de stat, prin cele 24 de ocoale silvice.credit: Dumitru Borha, Direcția Silvică Suceava*****Spectacular images with a red stag during the rut into a forest at Cârlibaba Forest District, in Suceava county, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #România #Cerb #wildlife #RedStag #Deer #Suceava #Cârlibaba

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Miercuri, 3 octombrie 2018

În această perioadă a împerecherii, arată specialiștii, cerbii își dispută cârdurile de ciute, prin lupte puternice între masculi. În perioada boncănitului, cerbii își anunță prezența prin mugete puternice și încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.

În imaginile surprinse de Dumitru Borha, de la Direcția Silvică Suceava, și postate pe pagina de Facebook a Romsilva, se poate observa cum coarnele cerbului, care au fost lepădate în primăvară, au crescut la loc, animalul fiind pregătit pentru luptele cu ceilalți masculi.

Animal erbivor, cerbul este adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.

În fondurile cinegetice gestionate de Direcția Silvică Suceava există o populație estimate de aproape 1.900 de cerbi.

Prin Direcția Silvică Suceava, Romsilva administrează peste 270.000 de hectare de păduri de stat, prin cele 24 de ocoale silvice.

Sursa imagine: Dumitru Borha, Direcția Silvică Suceava

Ne poți asculta și aici: