Nouă insule artificiale vor fi construite în Danemarca pentru un Silicon Valley european

Danemarca intenționează să construiască nouă insule artificiale, la sud de Copenhaga, în încercarea de a atrage companii de tehnologie, pe fondul lipsei de locuințe și de spațiu de birouri, a anunțat guvernul, citat de The Guardian.

„Ne adresăm companiilor de înaltă tehnologie, dar vom avea nevoie mereu și de producția de bunuri pe care le folosim în fiecare zi”, a declarat Rasmus Jarlov, ministrul industriei și mediului de afaceri, agenției de știri daneze Ritzau, preluată de Mediafax.

Construcția celor nouă insule este programată să înceapă în 2022, acestea urmând să acopere o suprafață de 3 milioane de metri pătrați.

Primele parcele de teren vor fi vândute în 2028, iar proiectul, ale cărui detalii financiare nu au fost dezvăluite, ar trebui finalizat până în 2040.

Scopul este de a atrage aproximativ 380 de companii în zonă, care se află lângă aeroportul din Copenhaga.

„Cred că acest loc ar putea deveni un fel de Silicon Valley european”, a declarat șeful camerei de comerț daneze, Brian Mikkelsen, televiziunii TV2.

Proiectul vine după anunțul unei alte inițiative majore de infrastructură, în toamna anului trecut, care privește construcția a 20.000 de locuințe noi pe un teren recuperat din mare, la nord de capitală.

Ne poți asculta și aici: