Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Nu sunt drumuri închise sau blocate în județul Cluj, dar se circulă în condiții de iarnă

Mai multe drumuri judeţene au fost afectate de căderile de zăpadă și de fenomenul de polei, din cauza precipitațiilor și a temperaturilor sub zero grade Celsius. La această oră nu sunt drumuri închise sau blocate, iar drumarii continuă să intervină unde este nevoie.

Marți, 15 ianuarie 2019, angajații firmelor de deszăpezire a acţionat pe 62 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate în zonele Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 25 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 45 de drumuri judeţene, cu 25 de utilaje. 287 de tone de material antiderapant, inclusiv sare, au fost folosite pe aceste drumuri.

În zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de marți, 15 ianuarie, s-a intervenit pe 11 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. La această oră se acţionează pe 13 drumuri judeţene, tot cu 5 utilaje. În aceste zone, drumarii au folosit 170 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În ceea ce privește zona Dej, în cursul zilei de marți, s-a intervenit pe 8 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. Potrivit reprezentanților Consiliului Judeșean Cluj, miercuri dimineața se acţiona pe 10 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate totală de 130 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează permanent cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei.

X
X
X