Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

VIDEO | Drumarii clujeni încă se luptă cu nămeții

În ultimele 48 de ore, firmele de deszăpezire au lucrat fără întrerupere ca să degajeze zăpada de pe drumurile din zonele montane din județul Cluj.

Joi după-amiaza încă se acționa intens pe mai multe drumuri județene, cu utilaje dotate cu freze, pentru degajarea zăpezii și lărgirea părții carosabile.

Din cauza condițiilor meteorologice deosebite din ultimele 48 de ore, respectiv viscol și vânt în rafale puternice, mai multe drumuri județene, situate preponderent în zona montană și submontană a județului, au fost afectate de nămeții de zăpadă formați pe carosabil.

La această oră încă se acționează cu utilaje dotat cu freză, pe drumul Mărișel – Crucea Iancului – DN 1R, urmând ca în cursul zilei de vineri să se intervină pe drumurile județene care leagă Belișul de Râșca și Răchițele de Ic Ponor.

„Aceste drumuri nu sunt blocate sau închise traficului rutier, scopul intervențiilor este acela de îndepărtare a zăpezii de pe carosabil și de lărgire a căii de rulare pentru a se asigura condiții cât mai bune de circulație. Intervențiile vor continua cu maximă intensitate, atâta timp cât va fi necesar”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Autoritățile mai spun, însă, că date fiind condițiile meteo, situația drumurilor se poate schimba de la o oră la alta, astfel încât șoferilor li se recomandă să ia toate măsurile necesare. De asemenea, se recomandă adaptarea vitezei la condițiile de drum, dotarea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă și, acolo unde situația o impune, echiparea anvelopelor cu lanțuri.

Te-ar mai putea interesa

X
X
X