Număr record de candidați la UBB, în prima zi de înscriere la facultate

Peste 3.000 de tineri și-au depus deja dosarele la facultățile Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu aproape 1.000 mai mulți decât anul trecut.

Cei mai mulți tineri, aproximativ 500, s-au înscris la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. Favorită a fost și Facultatea de Matematică şi Informatică, unde au fost depuse 427 de dosare și Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, cu 292 de tineri înscriși deja. Aceasta este urmată la diferență mică de facultățile de Litere și cea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Facultatea de Științe Economice a fost preferată și de cei care s-au înscris la programele de masterat, aceasta fiind urmată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei și de Facultatea de Geografie.

Înscrierile la UBB se încheie în 31 iulie. Instituția de învățământ a scos la concurs peste 4.900 de locuri bugetate și alte 9.400 cu taxă, pentru studiile la nivel de licență. Sunt disponibile și aproximativ 9.500 de locuri la masterat.

X
X
X