O galerie a Victoria and Albert Museum din Londra va purta numele lui Elton John și al soțului acestuia

Elton John și soțul său, David Furnish, vor da numele unei galerii de fotografie de la Muzeului Victoria și Albert din capitala Marii Britanii.

„The Sir Elton John and David Furnish Gallery” de la Victoria and Albert Museum a fost numită așa în semn de recunoștință față de cei doi, după ce celebrul cântăreț a făcut o donație pentru noul centru de fotografie al instituției, potrivit Mediafax, care citează BBC.

Centrul de fotografie de la Victoria and Albert Museum a fost deschis în octombrie 2018 și va fi extins până în 2022.

Elton John va expune aici și colecția sa privată de fotografii, care cuprinde peste 7.000 de instantanee realizate de la începutul secolului al XX-lea și până în prezent.

Artistul britanic deține imagini realizate de artiști precum Man Ray, Dorothea Lange, Andre Kertesz și Edward Steichen, dar și creații ale unor fotografi contemporani precum Cindy Sherman, Alec Soth și Alex Prager.

Elton John, în vârstă de 70 de ani, a fost recompensat în cariera sa, care se întinde pe o perioadă de 50 de ani, cu cinci premii Grammy și a vândut peste 250 de milioane de albume în toată lumea.

Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii ’70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite şi şase single-uri No. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock’n’roll.

Sursa foto: Facebook/Elton John – Ben Gibson

Ne poți asculta și aici: