Parcul cu sculpturi din fân din județul Cluj vinde simbolic parcele de un metru pentru banii necesari dezvoltării

Conducerea Parcului de Sculptură Arkhai din satul Vlaha, județul Cluj, vinde simbolic parcele de un metru pătrat sau vase de piatră cu gazon artificial pentru a strânge banii necesari construirii unei clădiri multifuncționale și a unui atelier.

Potrivit unui comunicat al Parcului de Sculptură Arkhai, citat de Mediafax, un metru pătrat de teren costă 55 euro pentru persoane fizice și 110 euro pentru firme.

„Vă invităm să luați parte în Proiectul-Arkhai, care are ca scop dezvoltarea parcului de sculpturi într-un centru artistic, cu funcționare pe tot parcursul anului, a cărei activități nu sunt influențate de intemperiile vremii și asigură un spațiu adecvat pentru evenimentele care nu se pot desfășura în aer liber. Prin prezentul proiect planificăm construirea unei clădiri multifuncționale (300 de metri pătrați, pentru evenimente artistice contemporane) și a unui atelier (150 metri pătrați) destinat pentru mai mulți artiști. Cumpărați un metru pătrat simbolic din parc, iar contribuția va fi răsplătită cu o plăcuță de alamă cu numele dumneavoastră pe Zidul Mulțumirii, situat în partea interioară a zidului parcului, și cu un Titlu de Proprietate cu numele cumpărătorului. Un metru pătrat costă doar 55 euro pentru persoane fizice și110 euro pentru firme”, se arată în documentul citat.

De asemenea, proiectul poate fi susținut cumpărând „O Bucățică din Parc”, un vas de piatră de 10 centimetri pătrați cu gazon artificial, care poate fi folosit ca săpunieră și costă doar 50 de lei.

„Ca să își păstreze independența și să se poate dezvolta avem nevoie de contribuția unită a tuturor simpatizanților! Luați parte în această creație comună, care va rămâne moștenire generațiilor viitoare. Cu contribuția dumneavoastră se poate dezvolta parcul de sculpturi, locul acesta multi-artistic, multicultural, care de 5 ani de la inaugurarea sa oficială, atrage anual mii de vizitatori, iar cu programele lui demonstrează valoarea și valabilitatea”, se mai arată în comunicat.

Parcul de Sculptură Arkhai din satul Vlaha, județul Cluj, se întinde pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați și adăpostește, printre altele, 7 sculpturi de mari dimensiuni realizate din fân.

În iunie 2014, ministrul Culturii de atunci, Kelemen Hunor, a inaugurat parcul artistic în aer liber „Arkhai Sculpture”, înfiinţat de artistul plastic Ernő Bartha şi care cuprinde sculpturile în fân ale acestuia.

Un an mai târziu, în iulie 2015, artistul plastic Erno Bartha a plecat pe jos, din satul Vlaha, judeţul Cluj, peste 2.000 de kilometri, până la Londra, unde sunt expuse trei opere ale sale, din anul 2012, despre care spune că nu sunt puse în valoare.

Sursa foto: Facebook/Arkhai Sculpture Park

Ne poți asculta și aici: