Parlamentul European a decis sancționarea Ungariei

Parlamentul European a aprobat declanşarea procedurii de sancţionare a Ungariei, din cauza încălcării normelor Uniunii Europene.

PE a aprobat raportul prin care se constată „riscul clar” de încălcare a valorilor UE de către Ungaria

Parlamentul European a aprobat raportul care constată că Guvernul Viktor Orban prezintă „riscul clar” de încălcare a valorilor UE şi a dispus iniţierea procedurii de sancţionare a Ungariei în virtutea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene, informează Mediafax.

Lansarea procedurii de sancţionare a fost aprobată cu 448 de voturi „pentru”, 197 „împotrivă” şi 48 de abţineri, potrivit publicaţiei EUObserver.

Decizia Parlamentului European reprezintă o formă de „răzbunare meschină”, a declarat Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, citat de agenţia Bloomberg. „Raportul conţine o serie de acuzaţii neadevărate şi nejustificate. Este vorba de un proces de faţadă”, a spus Peter Szijjarto, referindu-se la raportul pe baza căruia Parlamentul European a dispus lansarea procedurii de sancţionare a Ungariei.

Decizia luată de Parlamentul European vine după ce unii europarlamentari au acuzat o serie de încălcări ale valorilor UE de către guvernul condus de Viktor Orban.

Sursa foto: Facebook/EuropeanCommission

X
X
X