Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Pasarelă peste DN1, pentru acces direct la Spitalul Regional de Urgență al mașinilor care circulă pe direcția Cluj-Gilău

Accesul către viitorul Spital Regional de Urgență din Cluj va fi realizat de Consiliul Județean, pe cheltuiala proprie.

Reprezentanții instituției au anunțat că se va construi o pasarelă peste Drumul Național 1, pe unde cei care vin dinspre Cluj, cu direcția Gilău, să poată ajunge direct și rapid la unitatea medicală.

„Aceasta va avea un singur sens de mers, cu două benzi. Pasarela este necesară pentru cei care se vor deplasa dinspre Cluj spre Gilău, ca să nu mai fie nevoiți să mai meargă încă o bucată de drum pentru a putea întoarce”, a declarat pentru EBS Radio Valentin Jucan, purtătorul de cuvânt al CJ Cluj.

El a menționat că la viitorul spital va exista acces din DN 1, dar și de pe viitoarea centură de Sud a Floreștiului, doar că în documentația întocmită de Ministerul Sănătații nu era propusă o soluție pentru cei care circulă din Cluj cu direcția Gilău.

Studiul de fezabilitate pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj a fost aprobat recent, iar indicatorii tehnico-economici ar urma să fie adoptați de Guvern până la sfârșitul acestei luni.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat că, ulterior, se va depune cererea de finanțare la Comisia Europeană.

Spitalul Regional de Urgență din Cluj urmează să fie construit pe un teren de 14 hectare din comuna Florești.

 

 

X
X
X