Peste 2.000 de profesori de la UBB, evaluați de studenți

2.136 de cadre didactice de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au primit note din partea studenților în ultima lună.

 

Numărul profesorilor evaluați a crescut cu 10% față de primul semestru al anului universitar trecut, iar numărul disciplinelor evaluate a ajuns la 3.282, cu 18% mai multe decât anul trecut.

Și numărul studenților care s-au pronunțat cu privire la profesorii și la cursurile predate de aceștia a crescut cu 40% față de anul trecut și a ajuns la aproape 7.000.

„Evaluarea cadrelor didactice și a cursurilor de către studenți se înscrie în strategia Universității Babeș-Bolyai de a se adapta permanent atât la cerințele pieței, cât și la cerințele și așteptările studenților, care sunt foarte importante în stabilirea dinamicii cursurilor, a interacțiunii între profesori și studenți, dar și a cursurilor și tehnicilor noi de predare. Prin intermediul chestionarelor completate online, studenţii s-au pronunţat cu privire la claritatea, noutatea şi calitatea cursurilor, dar şi cu privire la prestaţia profesorilor care le-au predat”, susțin reprezentanții UBB într-un comunicat.

Evaluările realizate de studenți sunt anonime, iar rezultatele lor vor fi făcute publice doar după încheierea sesiunilor de examene și restanțe.

Sursa foto: Facebook/Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca

Ne poți asculta și aici: