Podul N se deschide pe patru benzi de la mijlocul lunii august

Traficul rutier va reveni la normal pe podul N din Mănăștur mai repede decât se anticipa, respectiv încă de la mijlocul lunii viitoare.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

 

Astfel, șoferii vor putea circula din nou pe patru benzi, față de cele două care sunt deschise în prezent. Lucrările la pod vor continua, până la finalul anului, dar nu vor mai perturba traficul, precizează autoritățile locale. Inițial, se estima că circulația rutieră va reveni la normal abia de la începerea anului școlar.

„Constructorul s-a mișcat mai repede, astfel încât să putem da drumul la circulație mai repede, în 15 august, nu la 1 septembrie, cum am anunțat inițial. Evident că necesitatea este, și cu cât se termină o lucrare mai repede, cu atât este mai bine. Încercăm să facem ca lucrurile să funcționeze cât mai bine, uneori mai avem și sincope, dar încercăm să le finalizăm în termeni cât mai urgenți, pentru că toți circulăm, toți suntem afectați, dacă este blocată o stradă, un pod sau un podeț”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Podul N a intrat în reabilitare în luna februarie. Lucrările prevăd refacerea carosabilului, a trotuarelor și a bordurilor, consolidarea structurii podului, dar și înlocuirea stâlpilor de iluminat de pe bretelele rutiere de acces. Investiția depășește un milion de lei.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: