Poliția Rutieră cere îmbunătățirea proiectului de realizare a undei verzi din Baciu

Poliția Rutieră a cerut îmbunătățirea proiectului care prevede instalarea a cinci semafoare, dintre care unele inteligente, în Baciu și care vizează fluidizarea traficului pe Drumul Național 1F.

Primăria Baciu a depus la Poliția Rutieră documentația care prevede montarea a cinci semafoare pe DN1F.

„Documentația pe care au depus-o le va fi restituită cu anumite observații și cred că putem găsi niște soluții de îmbunătățire a proiectului. În măsura în care proiectul revizuit va fi depus din nou la noi, la Poliția Rutieră, ne vom da în cel mai scurt timp avizul pentru ca să poată fi pus în practică”, a declarat Sergiu Iurian, ofițer specialist pe sistematizarea și organizarea traficului în județul Cluj.

Potrivit reprezentanților IPJ Cluj, principalele modificări vizează asigurarea siguranței pietonilor și a fluenței traficului pe drumul național. „Mici rectificări legate de organizarea circulației în intersecțiile de la DN1F cu strada Triajului și din zona Petrom. Astea sunt puțin mai problematice, e vorba și de timpii de la semaforizare pe care proiectantul i-a gândit și sigur de organizarea circulației, a marcajelor și a semnalizării”, a mai spus Sergiu Iurian.

Primăria comunei Baciu intenționează să amplaseze în această primăvară primul semafor inteligent din cadrul proiectului, în cea mai aglomerată zonă de pe drumul național care tranzitează localitatea. Viitorul semafor va fi corelat cu cel de la intrarea în Cluj, astfel că sistemul de undă verde va funcționa într-o primă fază pe o distanță de aproximativ 2 kilometri. Este un prim pas pentru reducerea cozilor formate de mașini, care ajung până la 5 kilometri.

„În funcție de rezultatele pe care le avem după instalarea acestui semafor, acolo, la benzinărie, punctul care doare cel mai tare și unde fiecare a tras concluzia că acolo este necesar un astfel de semafor, vedem dacă va mai fi necesar un astfel de semafor și la strada Jupiter, unde se intră pe drumul național de la cartierul Jupiter, dacă va fi necesar vom implementa și acolo un sistem de semaforizare care este la avizat”, a declarat Florin Mureșan, primarul comunei Baciu.

Investiția în primul semaforul inteligent este de aproximativ 100.000 de euro.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: