Practică pe bani europeni: 250 de studenți clujeni vor primi câte 1.000 de lei și vor fi instruiți pentru a se angaja în turism

Un număr de 250 de studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca vor fi instruiți pentru a se angaja în turism, printr-un proiect european care prevede acordarea câte unei subvenții de 1.000 de lei la finalul stagiului de practică.

„Proiectul <Practică de succes în domeniul serviciilor turistice> este unul în premieră și se adresează unui număr de 250 de studenți de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) și Facultatea de Geografie din cadrul UBB. Proiectul prevede instruirea studenților pentru a crește capacitatea de integrare a lor pe piața muncii, să își găsească direcția. Având posibilitatea de a face practică, vor putea să se familiarizeze cu domeniul și să decidă asupra viitorului loc de muncă. La finalul practicii, cei 250 de studenți vor primi câte o subvenție de 1.000 de lei. Stagiile de practică, de 60 de ore, se vor derula în parteneriat cu o companie de turism”, a spus Ioana Lascu, managerul proiectului, citată de Mediafax.

Potrivit acesteia, la o lună după finalizarea proiectului, 110 studenți, din care 11 din mediul rural, trebuie să fie integrați pe piața muncii.

„Practica studențească, în special cea orientată spre turism, o considerăm o nevoie semnificativă în contextul economic actual. Toate țările sunt într-o competiție pe sectorul serviciilor din turism, iar România are un potențial turistic care trebuie exploatat. Sunt forme de turism care se pot practica, dar nu toate sunt dezvoltate la nivelul la care ar trebui să fie. O astfel de practică duce la îmbogățirea competențelor, plusul proiectului fiind pregătirea riguroasă a studenților”, a declarat Marcel Pop, cadru didactic la FSEGA.

Proiectul, finanțat din Fondul Social European, are o valoare totală de 2,2 milioane de lei și se va derula până la sfârșitul anului 2020.

Sursa foto: pixabay.com

X
X
X