Premieră la Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj: „Spiridușul voinic”, un spectacol despre curaj, responsabilitate și prietenie

Premiera spectacolului „Spridușul voinic”, adaptare originală după o idee de Mihnea Moisescu, în regia Andreei Bolovan, este programată duminică, 14 aprilie, de la orele 11.00 și 12.30.

Premiera acestui spectacol marchează și debutul în regie al Andreei Bolovan, actor-păpușar la Teatrul „Puck”. Totodată, ea semnează și scenariul producției.

„Cred că ar trebui ca orice actor păpușar să aibă măcar o dată experiența de a regiza un spectacol. Am ales această poveste datorită faptului că include animale fantastice și spiriduși, personaje pe care le întâlnim destul de rar în spectacolele de teatru de păpuși de la noi din țară”, a declarat Andreea Bolovan.

Potrivit reprezentanților Teatrului „Puck”, spectacolul se adresează atât copiilor de la trei ani în sus, cât și părinților și adulților care iubesc teatrul de păpuși în general.

„Tema spectacolului se concentrează pe ideea că poți să fii voinic, chiar dacă ești mic. Sunt sigură că cei mici se vor identifica cu spiridușul Cic, personajul principal, jucat de actorul-păpușar Iulian Lungu. El parcurge un drum inițiatic, de maturizare, în care înțelege ce înseamnă responsabilitatea, prietenia, curajul și perseverența în a-ți urma scopul și a avea încredere în tine. Mi se pare o temă inspirată atât pentru cei mici, care descoperă viața încă din copilărie, dar și pentru cei mari. Ne putem lovi în viață de multe obstacole, dar aflăm de aici că este important să mergem până la capăt și să nu ne lăsăm dezamăgiți, să nu ne abandonăm visele și proiectele și nici idealurile”, a mai spus Andreea Bolovan.

Distribuția este alcătuită din Ion Iurcu, Iulian Lungu și Andra Ștefan, iar Cosmin Cîrlea asigură figurația. Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, muzica de Kevin MacLeod, iar pregătirea muzicală de Robert Papp. De asemenea, Attila Nagy asigură sound design-ul, iar Călin Negrea se ocupă de light design.

Sursa foto: Teatrul de Păpuși „Puck”

Ne poți asculta și aici: