Premieră: Sala Polivalentă din Cluj va încheia anul pe profit

Sala Polivalentă din Cluj va încheia acest an pe profit, pentru prima oară de la inaugurarea ei, în 2014.

Directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, spune că încasările cele mai mari au venit, anul acesta, de la Festivalul Untold și de la Campionatul European de Tenis de Masă pentru Cadeți și Juniori. De la organizatorii acestor evenimente, Sala Polivalentă a încasat câte 200.000 de lei.

„Calculul pe care l-am făcut și strategia pe care am făcut-o în ultimii trei ani a fost să practicăm la început niște prețuri mai mici pentru a atrage foarte multe evenimente, iar pe rând a fost politica noastră de a crește tarifele și anul 2018 este primul an pe profit al Sălii Polivalente”, a declarat pentru EBS Radio Ionuț Rusu.

Veniturile sălii vor fi completate în următorii 5 ani cu 600.000 de euro, obținuți în baza contractului încheiat cu Banca Transilvania pentru schimbarea denumirii în BT Arena. „Banii obținuți din acest contract de naming vor fi investiți în tehnologia din interiorul Sălii Polivalente, ceea ce va duce la creșterea confortului pentru sportivii care își desfășoară activitatea aici, dar și pentru spectatori”, a mai spus Ionuț Rusu.

„Această inițiativă nu este nouă. Chiar din momentul finalizării Sălii Polivalente, pentru a urma un model pe care îl au și alte arene din Europa, am deschis posibilitatea asocierii cu un brand reprezentativ pentru Cluj, Transilvania, România, care să poată da numele Sălii Polivalente, așa cum vedeți și în Germania, Europa, peste tot”, a declarat primarul Emil Boc.

Sala Polivalentă din Cluj a fost inaugurată în 2014, în urma unei investiții de aproximativ 70 de milioane de lei, fără TVA. Banii au fost asigurați în întregime de la bugetul local.

Mai multe stadioane sau săli polivalente din Europa au în denumirea oficială numele unor companii private. Stadioanele Allianz Arena și Turk Telekom Stadium, respectiv sala sportivă Lanxess Arena din Koln sunt cele mai cunoscute exemple.

Sursa foto: Facebook/Polivalenta Cluj

Ne poți asculta și aici: