Președintele a semnat propunerile de interimat: Rovana Plumb la Transporturi și Eugen Teodorovici la Dezvoltare Regională | UPDATE

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerile pentru funcția de ministru interimar la Transporturi și Dezvoltare Regională. Astfel, Rovana Plumb este propusă pentru a prelua interimar MT, iar Eugen Teodorovici MDRAP.

„Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Guvernul, se precizează în comunicatul remis de Executiv, își înțelege pe deplin responsabilitățile guvernării și cele ce decurg ca urmare a preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene. „Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul ședințelor de Guvern, cât și în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor și asigurarea continuității activității. Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămâna la București, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor. Guvernul României așteaptă în continuare motivarea președintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale”, mai menționează comunicatul Executtivului.

UPDATE

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele pentru numirea miniștrilor interimari ai Transporturilor și Dezvoltării Regionale, Rovana Plumb și respectiv Eugen Teodorovici.

Sursa foto: gov.ro

Ne poți asculta și aici: