Primăria Cluj-Napoca a pus în circulaţie primele trei maşini electrice pentru Poliţia Locală

Primăria Cluj-Napoca a introdus, astăzi, în circulaţie, de Ziua Naţională a României, în premieră, primele trei autoturisme electrice pentru Poliţia Locală. Acestea au fost incluse în parada militară organizată în Cluj-Napoca.

„Prima Poliţie Locală din România dotată cu autoturisme electrice este cea din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. A fost un demers prin care încercăm să aratăm încă o modalitate prin care municipiul promovează mijloacele nepoluante de transport, ecologice, şi să demonstrăm că suntem un oraş deschizător de drumuri în România, racordat la ceea ce întâmplă la nivel european în materie de transport şi mobilitate. Până la urmă, este vorba de grija faţă de sănătatea clujenilor. De Ziua Naţională a României, trei maşini electrice ale Poliţiei Locale au intrat în circulaţie, după ce au participat la parada militară organizată în Piaţa Avram Iancu. Acesta este primul pas şi, la fel cum am început cu cele 11 autobuze electrice şi urmează alte 30, în materie de maşini electrice vom continua achiziţionarea lor”, a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, maşinile marca Renault Zoe au fost cumpărate din fondurile Primăriei Cluj-Napoca şi au costat 34.000 de euro bucata, din care 11.500 de euro au constituit subvenţie din partea Fondului de Mediu.

„Maşinile electrice vor fi folosite pentru ordine, siguranţă publică şi traficul rutier din municipiul Cluj-Napoca. Au o viteză maximă de 200 de km/oră şi o autonomie la o încărcare de 200 de km în perioadă de iarnă şi 350 de km pe perioada verii. Bateriile au o garanţie de 5 ani sau 100.000 de km, iar încărcarea se face la staţiile amplasate de primărie în mai multe zone din oraş”, a precizat edilul Clujului.

Primăria Cluj-Napoca este prima din ţară care a introdus în circulaţie, la începutul lunii iunie, 11 autobuze electrice, achiziţionate din fonduri elveţiene.

Sursa foto: Facebook-Emil Boc

Ne poți asculta și aici: