Primăria vrea să dea liber la construcții în cartierul Borhanci. Soluția, lărgirea străzii cu același nume și a capătului străzii Brâncuși

Dezvoltarea zonei Borhanci a ajuns, în sfârșit, în atenția autorităților locale. Acestea au identificat soluții concrete pentru aerisirea traficului, astfel că dezvoltarea imobiliară a zonei va putea continua.

Municipalitatea va înainta o solicitare către Guvernul României, pentru a prelua mai multe terenuri, care vor permite lărgirea străzii Borhanci și a capătului străzii Constantin Brâncuși.

„Astăzi, cartierul Borhanci este blocat. Nu mai eliberăm autorizații de construire pentru ansambluri pentru că nu se mai poate ieși din cartier. Deci este o chestiune foarte importantă, din cel puțin aceste două componente: nu mai eliberăm autorizații de construire pentru ansambluri care au peste 23 de locuri de parcare, pentru că studiile de trafic ne arată că este un blocaj, și doi, gândiți-vă la oamenii de acolo care fac 30 sau 40 de minute până în centru”, a declarat viceprimarul Dan Tracea pentru EBS Radio.

Primăria clujeană ar urma să preia în administrare un hectar de teren, care va permite crearea unui sens giratoriu și lărgirea străzilor Borhanci și Constantin Brâncuși pe o distanță de aproximativ un kilometru.

Terenurile pe care le solicită Prmăria sunt administrate în prezent de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

„Discuții sunt de aproape un an de zile cu Primăria. Cunoștem subiectul și ne vom da acordul pentru transferarea dreptului de administrare a terenului. Considerăm și noi necesară această extindere și sensul giratoriu din zona respectivă, capătul străzii Brâncuși și tot ce înseamnă limita de proprietate la strada Borhanci”, a spus Lucian Naș, directorul administrativ al USAMV Cluj.

Dezvoltarea zonei ar putea ține prețurile locuințelor sub control

Specialiștii imobiliari consideră că soluțiile pentru dezvoltarea zonei Borhanci ar fi trebuit găsite de mai demult, în condițiile în care PUG-ul prevede acest lucru. Cartierul Borhanci este una din zonele cu cele mai mari suprafețe construite în ultimii ani la Cluj, potrivit consilierului imobiliar Radu Lucaciu.

„Este foarte important să se deblocheze pentru că zona este într-o continuă creștere, e frumoasă, e atractivă. Deci Primăria trebuie să faciliteze zonele acesta de dezvoltare pentru că dacă acestea nu se dezvoltă, prețurile vor continua să crească în Cluj într-un ritm absurd. Doar așa piața se poate stabiliza”, a explicat Radu Lucaciu.

Înainte de a fi trimisă spre Guvern solicitarea Primăriei de preluare a terenurilor USAMV urmează să fie aprobată în ședința Consiliului Local de miercuri.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: google.com/maps

Ne poți asculta și aici: