Primul studio de film din Cluj va fi recepționat săptămâna viitoare

Lucrările de amenajare a Centrului Regional de Excelență pentru Industriile Creative (CREIC), care include o hală destinată producției cinematografice, sunt finalizate, iar recepția se va face săptămâna viitoare.

Centrul pentru Industrii Creative este destinat companiilor din domenii precum film, media sau design

Conducerea Cluj Innovation Park a început deja selecția firmelor care vor ocupa noile spații. „Primii rezidenți în cadrul obiectivului CREIC vor fi aici, sperăm noi, sunt aproape sigur, în cursul lunii”, a declarat Alexandru Coroian, directorul Cluj Innovation Park, pentru EBS Radio.

CREIC este destinat companiilor care activează în domenii precum film, media, design sau artă, care vor găsi aici facilitățile necesare desfășurării activității.

Cea de-a doua parte a proiectului cuprinde o clădire care va găzdui Centrul de Tehnologie, Evoluţie, Antreprenoriat, Microîntreprinderi (TEAM). „Proiectul are ca și deadline, pentru finalizarea contractului de construcții, finalul acestui an”, a spus Alexandru Coroian.

TEAM va cuprinde o clădire de birouri și cinci mici hale pentru producție. Conducerea Cluj Innovation Park susține că firmele care nu vor putea să se dezvolte în aceste spații vor putea să achiziționeze parcele de teren pe care să își construiască propriile spații de producție.

Cluj Innovation Park este un proiect dezvoltat cu fonduri europene de Primăria Cluj-Napoca, început în anul 2014, și care se întinde pe 18 hectare. În cadrul acestuia vor fi amenajate birouri, ateliere de creație, spații de producție, dar și o hală studio de peste 600 de metri pătrați. Întregul complex va găzdui peste 50 de firme, care vor înființa aproape 300 de noi locuri de muncă.

Text și foto: Cristina Năstasă

 

Ne poți asculta și aici: