Primul transfer al anului la CFR Cluj. Portarul Ionuț Rus, crescut la Lazio, a semnat cu campioana României

CFR Cluj a realizat primul transfer al iernii. Campioana şi-a întărit postul de portar şi a transferat un goalkeeper român de mare viitor.

Este vorba despre Ionuţ Rus (18 ani), legitimat la Lazio până acum. Giedrius Arlauskis şi Jesus Fernandez sunt primele două variante ale formaţiei din Gruia, ambii cu vârste înaintate, potrivit Mediafax.

Ionuţ Rus a semnat pe cinci ani cu CFR Cluj. Mutarea a fost anunţată pe pagina de Facebook a lui Cătălin Sărmăşan, agentul fotbalistului. Portarul a ales să se despartă de Lazio şi să vină la Cluj pentru se bate cu cei doi goalkeeperi experimentaţi din Gruia.

Ionuţ Rus a fost inclus de englezii de la The Guardian în Top 60 cei mai promiţători puşti din lume născuţi în anul 2000. Rus era liber de contract din iulie şi, pentru o perioadă, s-a antrenat şi cu ACS Poli.

Înainte să plece în Italia, Rus a jucat pentru LPS Banatul. Goalkeeperul a fost dorit în 2016 de echipe din Anglia, Olanda şi Italia, însă a optat pentru Lazio. „Mi-a plăcut mult ce mi s-a propus aici, am decis să refuz celelalte oferte şi să merg pe Olimpico”, spunea Rus în ianuarie 2016.

Sursa foto: Facebook/CFR Cluj

Ne poți asculta și aici: