Fostul atacant al CFR Cluj, Lacina Traore, a semnat cu Qatar Sports Club

Lacina Traore (28 de ani) a părăsit Europa pentru un transfer în Qatar. Fostul atacant al CFR-ului a semnat marţi cu Qatar Sports Club, echipă aflată pe locul 10 în prima ligă.

Ivorianul îl va avea coleg pe fostul star al Barcelonei, Samuel Eto’o (37 de ani), informează Mediafax. Traore a fost luat liber de contract. Era fără angajament din vara trecută, când Monaco i-a reziliat înţelegerea.

În 2008, CFR îl transfera pe Traore din Coasta de Fildeş pentru 50.000 de euro. Trei ani mai târziu ardelenii l-au cedat în Rusia, la Kuban Krasnodar, pentru o sumă foarte bună, de 6 milioane de euro. A impresionat şi acolo, pentru un an şi jumătate, astfel că marile cluburi ale Europei au început să se intereseze de semnătura lui. Cum campionatul Rusiei era într-o ascensiune vizibilă, iar cluburile investeau serios în acea perioadă, atacantul a rămas în Premier Liga, dar a făcut trecerea la Anzhi.

Visul lui Traore a devenit realitate în 2014. A fost luat de AS Monaco, pentru 10 milioane de euro, dar presiunea şi nivelul ridicat al campionatului şi-au spus cuvântul. A clacat, iar după mai multe împrumuturi, francezii i-au reziliat înţelegerea vara trecută.

2.5 milioane de euro valorează Traore, potrivit Transfermarkt. Cea mai mare cotă a fost atinsă în 2013, când era legitimat la Anzhi, 16 milioane de euro.

Sursa foto: wikipedia.org

Ne poți asculta și aici: