Proiectul de reamenajare a malului Someșului prevede construirea de la zero a două poduri. Unde vor fi amplasate

Zona malurilor Somesului își va schimba complet fața în următorii trei ani. Platoul Sălii Sporturilor va fi transformat într-o piațetă deschisă evenimentelor publice, aleile pietonale vor extinse până la 15 kilometri, iar cele de biciclete la 10 kilometri.

Licitatia pentru realizarea lucrărilor va demara până în această toamnă, dupa finalizarea ultimelor detalii legate de proiectul tehnic, realizat de un birou de arhitectură spaniol, și obținerea tuturor avizelor necesare.

Termenul de execuție va fi de 2 ani. Intervențiile se vor realiza în două zone principale, cea cuprinsă între Parcul Rozelor și Podul Horea, respectiv Parcul Amrătura. Lucrările vor include amenajarea a două noi poduri pentru pietoni și biciclete.

„Un pod va lega Parcul Rozelor, care în acest moment are un gard care-l desparte de malul Someșului, care va fi desființat. Prin acest pod pietonal și pentru biciclete, care e nou, vom face legătura cu o zonă de agrement existentă pe celălalt mal al Someșului. A doua zonă este cea a parcului Armătura. Se va construi și acolo un pod peste pârârul Nadăș, în ideea de a crea afluență și o continuitate a traseelor pietonale și de biciclete”, a explicat pentru EBS Radio Ovidiu Cîmpean, directorul de dezvoltare al Primăriei clujene.

Consiliul Local urmează să aprobe în ședința de mâine proiectul de reamenajare a malurilor Someșului și bugetul acestuia, de aproape 170 de milioane de lei. Aproximativ 30 de milioane de euro sunt bani europeni. Demersul este necesar pentru semnarea, în perioada următoare, a contractului cu finanțare europeană.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: