Forma finală a proiectului Re-Thinking Someș, prezentată la Cluj, în cadrul unor dezbateri

Spaniolii care au câștigat concursul internațional de soluții Re-Thinking Someș vin la Cluj pentru a prezenta forma finală a proiectului.

Potrivit acestui proiect, de-a lungul Someșului ar urma să fie mai multe spații pentru bicicliști și pietoni, iar accesul către râu este prevăzut să se facă mai ușor. De asemenea, proiectul are în vedere și construirea a patru noi poduri pietonale. Mai mult, zona de la Sala Sporturilor Horia Demian va fi extrem de deschisă, cu terase, cu zonă pietonală, cu un platou care va fi amenajat pentru activități culturale.

O serie de dezbateri publice despre masterplanul de regenerare urbană care vizează cursul Someșului sunt organizate în 13 și 14 decembrie de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

În cadrul dezbaterilor vor fi invitați managerii proiectelor de regenerare urbană create de-a lungul râurilor Nervión din Bilbao, Spania și Foyle, din Derry, Irlanda de Nord. Vor fi prezenți și spaniolii de la Studio Practica, cei care au câștigat concursul internațional de soluții Re-Thinking Someș.

Pe lângă conferințele și dezbaterile care vor avea loc la Casa Matei, vor fi organizate și tururi ghidate. Cei care doresc să participe la dezbateri se pot înscie AICI.

Citește și:

Autoritățile clujene fac primii pași pentru amenajarea râului Someș

 

X
X
X